Za nami - to znaczy za mną i Twardym Szparagiem pracowity weekend. Weekend odmieniania słowa „czekolada” przez wszystkie przypadki. Weekend warsztatowy, w naszej Stajni Zamczysk. Efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania, nie wiedziałam, że po pierwsze tyle potrafię, po drugie czekolada daje takie możliwości a po trzecie, że mamy takie fajne miejsce na warsztaty.
Zapraszam zatem na obszerną fotorelację!
Grupa fajna, bo nieduża, a przy tym bardzo zróżnicowana – od osób, które nigdy tortów nie robiły, po profesjonalistów w temacie gotowania, gotujących wykwintnym podniebieniom zawodowo.
Kameralnie i swobodnie, każdy miał możliwość wykazania się i w mieszaniu, siekaniu czy przygotowaniu ozdób.
Lekko nie było ale każdemu udało sie wyjść z warsztatów z bajecznym tortem! Bo któż mógłby nas lepiej nauczyć robić tort niż finalista Polskiego Turnieju Wypieków, uczestnik pierwszej polskiej edycji programu MasterChef i absolwent Akademii Kurta Schellera?
Dekorowanie tortu czekoladą okazało się pod okiem Walentyna i z jego pomocą całkiem łatwe!
Robiliśmy również praliny, lizaki czekoladowe, ale zdjęć brak bo wszystkie karty szczelnie się zapełniły.
Za to mam całą masę cudnych zdjęć od Uli z Dworzyska (polecam również zajrzeć na jej bloga:)
I powiem Wam, że w moim przekonaniu praliny to coś co mnie kręci i na pewno bedę jeszcze próbowała sama w domu je zrobić.
Co do samej formuły warsztatów to zdecydowanie jest to koncepcja która bardzo nam pasuje i mam nadzieje, ze jeszcze w Stajni Zamczysk spotkamy się z ludźmi wielokrotnie by w małym gronie, w fajnym klimacie i otoczeniu czegoś się razem nauczyc!
A na jakie warsztaty Wy byście mieli chęć do nas zawitać?
Styczeń 19, 2015
Patrząc na zdjęcia u mnie w domu właśnie zapachniało czekoladą Bardzo chętnie wybrałabym się na podobne warsztaty
Styczeń 19, 2015
Ależ mieliście radochę! To na prawdę świetnie spędzony czas!
Styczeń 20, 2015
przez Ciebie dostałam ślinotoku!
fajna odskocznia. muszę mojego M.zabrac na takie warsztaty
Styczeń 20, 2015
Oj, działo się! Efekty zacne.
Warsztaty o tematyce wełnianej to byłoby coś
Styczeń 20, 2015
Jeśli masz chęć takie poprowadzić daj znać!
Styczeń 22, 2015
Czekolada, praliny, ciasta czekoladowe – to tez mnie kręci i szczerze mówiąc chętnie bym na takie warsztaty pojechała. Zawsze to odmiana stanąć „po drugiej stronie stołu”:-))
Asia z Siedliska pod Lipami